Cisternerne

Fotos på denne side: Erik Captyn, Bert van Veldhuizen, Michael Nissen.

Uddrag af den velkomsttale Cisternernes udstillingsinspektøt og eventkoordinator Sille Brethvad mødte gæsterne med ved de tre koncerter den 8. oktober med Fuzzys Underjordiske klange og tilstande:

I skal om lidt opleve Fuzzys værk UNDERJORDISKE KLANGE OG TILSTANDE et værk komponeret for Copenhagen Phils Messingblæsere og slagtøjsgruppe samt 8 kanalers lyd og elektrofoni med særlig henblik på at skulle opføres i Cisternernes unikke akustik.

I denne akustik, hvor efterklangen er på 17 sekunder, er det svært at opføre symfonisk musik eller rockmusik, men samtidig byder den på nogle musikalske muligheder og udfordringer som Fuzzy har taget op i sit værk.

I samklang med rummet oplever man de små og store forandringer i musik og lyd som tilstande, til tider statiske, til tider dynamiske og selvfølgelig - underjordiske.

Koncerten varer ca. 30. minutter. Som publikum opfordres man som en del af den musikalske oplevelse til at bevæge sig rundt i rummet, hvorfor der ikke vil være siddepladser.

Grundet Cisternernes særegne akustik bedes man bevæge sig stille, idet selv små lyde forstærkes.

Tak til de dygtige blæsere og slagtøjsspillere fra Copenhagen Phil, til Bert van Veldhuizen for en fin lysside og til Lydfabrikkens Anders Stadelund for at transformere Fuzzys akustiske og elektroniske lydverden til Cisternernes unikke akustik.

Her er vi midt i stykket. Hele orkesteret er i gang.

Jeg havde en idé om at inddrage en slags projektioner der gik over i hinanden i utroligt lange overtoninger. For at finde ud af hvordan det ville fungere lavede jeg nogle skitser, som lysdesigneren Bert van Veldhuizen blev så glad for, at vi brugte dem.

Hvad lyset angik gjorde Bert underværker med de muligheder, der stod til hans rådighed og han bærer en stor del af skylden for, at hele projektet forløb så godt som det gjorde.

Bert brugte også mine billeder til at belyse søjler og vægge - og skabte idet det hele taget med sin brug af lys og projektorer en helt særlig og varm atmosfære i rummet.

Plakat i cisternens tårn.

Jeg følte mig godt tilpas sammen musikerne og det var herligt at sidde midt iblandt dem under alle tre koncerter.

Det hele set igennem en ramme. Det virker næsten som et gammelt hollandsk maleri.